Hoor mij zwijgen

een zoektocht naar genezing van misbruik en mishandeling

blog/boek

Seksueel misbruik – valt er nog iets toe te voegen aan de publiciteit over dat onderwerp? Lotgenoten die mijn verhaal hebben gelezen gaven als antwoord: ”Ja, hier heb ik echt iets aan.” Daarom hier mijn verhaal.

In dit boek (want een blog is het niet) vertel ik de geschiedenis van mijn kindertijd, en van mijn twaalf jaar lange, vergeefse zoektocht naar hulp – bij RIAGG, psychiatrische opnames en alternatieve psychotherapie. En ik vertel hoe ik uiteindelijk helemaal alleen, aan de hand van de boeken van J. Konrad Stettbacher en Jean Jenson, mijn geschiedenis opspoor en verwerk.

Ik hoop dat anderen met een geschiedenis van seksueel misbruik en mishandeling steun kunnen vinden in mijn verhaal, zoals ik destijds steun heb gevonden in de boeken van anderen. En ik hoop dat hulpverleners hierin inspiratie kunnen vinden om mensen effectief hulp te bieden.

Degene die mij heeft misbruikt en mishandeld, leeft niet meer. Anderen over wie ik schrijf nog wel. Daarom heb ik ervoor gekozen alle namen te veranderen. Ook al weet ik dat ik herkenbaar ben voor wie mij kent, ik probeer mijn familie op deze manier toch privacy te bieden. Een blog is voor mij een eenvoudige manier om mijn geschiedenis anoniem op internet te publiceren, vandaar dat ik dit boek in blog-vorm heb gezet. Dit verhaal is inmiddels ook als boek verschenen:

Janetta Dorothea
Hoor mij zwijgen: een zoektocht naar genezing van misbruik en mishandeling
met een voorwoord van Onno van der Hart
uitg. Elikser, ISBN: 978 90 8954 529 9

Het boek is te verkrijgen bij:
http://www.bol.com/nl/p/hoor-mij-zwijgen/9200000013930007/?featuredProduct%3C/ul
of http://webshop.elikser.nl/waargebeurde-verhalen/hoor-mij-zwijgen.html
of te bestellen bij de boekhandel.

Hoe het verder gaat waar dit boek ophoudt, is te lezen op
http://lieveallemaal.wordpress.com/
En dat is wél een blog.

Janneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s